Gépjármű átírás 2014 - 2015


Amikor új autót vásárolunk, akkor az új tulajdonosnak, azaz nekünk vagyonszerzési illetéket kell fizetnünk. A gépjárművek átírása 2014-2015 alkalmával is teljesen ugyan úgy megy majd végbe, mint az előző években. Amikor átírjuk a gépkocsit, akkor a kifizetendő illetéket nem köbcenti alapján fogják meghatározni, az elvégzendő számítás a jármű kora és teljesítménye alapján fog végbemenni. Viszont a gépkocsi átírás előtt meg kell kötni kötelező biztosítását az új tulajdonosnak, azaz a saját nevünkre.


A gépjármű átírás teljesítmény alapján ilyen fizetnivalókkal lesz összefüggésben az átírási illetéken felül:

  • új forgalmi engedély 6000.-Ft,
  • gépjármű felelősségbiztosítás
  • az eredetiségvizsgálat
  • új törzskönyv  6000.-Ft


A 120 kW-nál nagyobb teljesítményre képes teherautók (hajtómotoros), autóbuszok és vontatók tulajdonjogának birtoklásakor a gépjármű átírás 2014-2015-ös díjait úgy kell majd figyelembe venni, mintha a gépjármű 120kW teljesítményre képes hajtómotoros jármű lenne. Elektromos hajtómotorral üzemelő gépjárművek rendelkeznek teljes illetékmentességgel továbbra is. 2014-2015-ben is 15 nap alatt kell az adásvételtől számítva az átírást végrehajtani. Ezeket a határidőket be kell tartani, mert egy rendszer figyeli az eseményeket és azonnal értesíti a hivatalt, ha elmulasztjuk ezt a mozzanatot. Azért kell ezeket a határidőket mindenképpen betartani, mert az lehet a következménye, hogy nagyon nagy pénzbírságot szabnak ki ránk, ami valljuk be, senkinek sem jön jól egy ilyen folyamat kellős közepén.

Az, hogy a gépjárművet átírjuk, 2014-2015-ben is azzal kell elkezdődjön, hogy a felelősség biztosítást meg kell kötni, tehát ez egy kihagyhatatlan része a folyamatnak. Azért fontos, hogy a kötelező meg legyen, mivel egy vadonatúj kocsival, ha kimegyünk a forgalomba és netalántán történik valami baleset, ami mindig benne van abban a bizonyos pakliban, akkor ne legyünk teljesen védtelenek már az elején. De legyen szó akár használt autóról, akkor is nagyon fontos, hogy a kötelező biztosításunk meg legyen, hiszen ki ne szeretné biztonságban érezni magát vezetés közben. Tehát egy gépjármű átírás során nagyon fontos, hogy erre a lépésre odafigyeljünk, és ki ne maradjon, mert sajnos ezzel is rosszul járhatunk, ha nem figyelünk oda.

A gépjármű átírás 2014 – 2015 kalkulátor nagyban megkönnyíti az eseményeket és a folyamatot, önnek nem kell sok mindennel törődnie csak annyival, hogy minden adat meg legyen adva és a kalkulátor dolgozik majd ön helyett, így könnyebbé teszi a gépjármű átíratási procedúrát. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon sok autós tudja mi a teendő ilyen esetekben és nincs szükség ennyi információra, de azok, akik még soha nem csináltak ilyet, elolvasva ezt tájékozódni tudnak arról, hogy milyen irányba kell elevickélniük ezzel könnyebbé téve a saját dolgukat.

A gépjármű átírás kalkulátorba a gépjármű adatait kell bevinni, teljesítmény tömeg és hasonló adatok, de ezt mind meg fogja tudni a kalkulátor segítségével, így önnek tényleg nagyon kevés dolga van. Tehát mielőtt betérne egy okmányirodába, már tisztában lesz mindennel, amit tudnia kell és szinte már profiként fogja megcsinálni az átírást. Nagyon sokat tud megtakarítani a gépjármű átírás során, ezekre a kedvezményekre is felhívjuk figyelmét. A kalkulátor használatától nem kell megijedni, hiszen mindenki által könnyen elsajátítható és igénybe vehető.

Ha bármi gondja adódna a gépjármű átírás idején, nyugodtan keressen fel minket, mi mindenben a szolgálatára állunk és bármit kérdezhet. Igyekszünk minden problémára, kérdésre megfelelő megoldást vagy választ adni, bátran forduljon hozzánk, ha valamivel nincsen teljesen tisztában. Amennyiben azt gondolta, hogy mennyi hajcihő lesz ezzel az átírással, akkor nyugodjon meg hiszen ezt a cikket végigolvasva láthatja, hogy pofon egyszerű az egész és nem kell aggódni a folyamat bonyolultsága miatt, ráadásul támogatja önt a gépjárműátírás kalkulátor így bátran vetheti bele magát az egészbe anélkül, hogy félni kellene attól, esetleg elront valamit vagy eltéved útközben. Mindenképpen tájékozódjon, és ne hagyja, hogy felesleges információk foglalják le önt, csak arra koncentráljon, ami lényeges, így önnek is a legkedvezőbb feltételek fognak jutni. Egy gépjármű átírás nem mindig kellemes, de ön azzá teheti, ha mindenről informálódik és hasznossá teszi ezeket az információkat saját maga számára. Minden téren könnyebbséget jelent, ha rajtunk keresztül, használva a gépjármű átírás kalkulátort intézi az ügyeit.