Nehezen szabadulunk a kötelezővel kapcsolatos berögződésektől


Gyarló emberi tulajdonság, hogy nehezen szabadulunk a kötelezővel kapcsolatos berögződésektől. Ennek iskolapéldája, hogy az autósoknak azon rétegnek legalább egyharmada, akik 2010 után kötötték kötelező biztosításukat, nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy már nem év végén van a biztosítási évfordulójuk.

Hogy működik a kötelező biztosítás ittas vezetés esetén?


Bármelyik ünnep alkalmával nagy mértékben megnő az ittas vezetések száma. Igaz, hogy a zéró tolerancia bevezetése sok autósra jó hatással van, jobban meggondolják, hogy megéri-e egy pohárral inni és beülni a gépkocsiba, de a jelenség természetesen nem szűnt meg. Valószínűleg azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy az ittas vezetés nem csak rendőri intézkedést és súlyos büntetést von maga után, de érdemes azt is megtanulni, hogy működik a kötelező ittas vezetés esetén.

Biztosítások csoportosítása, főbb típusai


Ma már nehéz pontosan behatárolni, hogy melyik biztosítás milyen csoportba tartozik, hiszen a felgyorsult életünknek, és az egyre szélesebb ügyféligénynek köszönhetően a biztosítások rendkívül széles körben mozognak. A biztosítások csoportosítása, főbb típusai így nehezen meghatározhatók mégis azt lehet mondani, hogy egy irány alapján három fő csoportba sorolhatók, melyek a vagyonbiztosítások, a személybiztosítások, és a felelősségbiztosítások.

Használt Skoda, Opel, Ford - mutatjuk melyikre mennyi a biztosítás


Használt Skoda, Opel, Ford - mutatjuk melyikre mennyi a biztosítás? Ez azért is fontos kérdés, mert a mai gazdasági helyzetben a legtöbb magyar családnak nem mindegy, hogy mekkora biztosítási díjakat fizet. Egyes kutatások szerint manapság hazánkban a legnépszerűbb járművek sorát a Skoda, az Opel, és a Ford vezetik, ezért az azokhoz köthető kötelező biztosítások, és cascók díjazását fogjuk összehasonlítani a legkedvezőbb ajánlatokkal rendelkező biztosítóknál, amely esetekhez egy átlagos magyar autóst veszünk, aki legyen budapesti lakos, kora alapján 35 év körüli, és aki a standard negyedéves sűrűséggel fizeti a biztosítási díjat. Talán meglepő, talán nem az tény, hogy az új autók vásárlási rangsorát a Skoda Octavia, az Opel Astra, és a Ford Focus vezeti. Nyilvánvaló, hogy ennek a sorrendnek a kialakulásában több összetevő is tetten érhető, de bizonyára nem mellékes, az sem, hogy a kötelező biztosítás ezekre a gépjárművekre éves szinten átlagosan 25 ezer Ft-ba került, ami azt jelenti, hogy alig 4 %-kal magasabb a kötelezőbiztosítás díjazása, mint 2012-ben.