Autóipar: hiány van a szakképzett munkaerőre


Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén részt vevő autógyártók és beszállítók beszámolói szerint, minden sikeren túl, továbbra is problémát jelent a szakképzett munkaerő hiánya. A szaktudást igénylő munkakörök nehezen betölthetőek, a szakképzett munkaerő hiánya nagy problémát jelent. A magyar autóipar egyébként sikeres, az ország egyik kitörési lehetősége az ágazat fejlesztésében van.

Buszbérlés minőségi garanciával


Legjobb megoldás? Bizony nekünk köszönhetően, ha buszbérlésről van szó, akkor a lehető legjobb helyen jár! Ha buszt szeretne bérelni vagy kölcsönözni megfizethető áron, válasszon minket! Megfizethető áraink mellett minőségi garanciát is biztosítunk.

Hogy készítsük elő autónkat és magunkat is a nyaralásra


Amikor nyaralni megyünk, és mindezt autóval tesszük meg, akkor indulás előtt mindenképpen érdemes átvizsgálni a kényes részeit az autónak nehogy olyan probléma keletkezzen, amiből baj lehet, hogy ha nem vesszük észre időben. Ezért most felsoroljuk azokat a fontos részeket, melyeket érdemes indulás előtt lecsekkolni, hogy minden rendben van-e velük. Minden egyes tartozékot érdemes először ellenőrizni, hogy meg van-e minden és, hogy véletlenül se hiányzik egyik se a kelléktárból. Talán az egyik legfontosabb alkatrész a lámpa, amit ellenőrizni kell, mielőtt elindulunk, ugyanis, ha le van merülve a lámpa és nem tudunk jelzéséket adni a másik autósnak, akkor abból könnyen baleset alakulhat ki.

2014-től módosult a gépjármű vagyonszerzés területi hatályára vonatkozó illetéktörvény


Egy bizonyos módosítás szerint a jogalkotói szándék egyértelmű lett, hogy az illetéktörvény pótkocsi és gépjármű tulajdonjoga vagyoni értékű joga megszerzésének ajándékozási és visszterhes vagyonátruházási illetékre vonatkozó rendelkezéseit nem csak akkor kell alkalmazni, hogyha a gépjárművet vagy a pótkocsit már Magyarországon nyilvántartásba vették, de akkor is, ha még nem került erre sor, de már meg van a szándék a nyilvántartásba vételre.

Új mini autóval rukkol elő az Opel


Feltehetően az Aliga (3740 mm) helyett fog megjönni a városi törpe, ahogyan becézik, aminek a Volkswagen Up valamint a Škoda Citigo és a Seat mini (3540mm) és nem utolsó sorban a Toyota Aygo és a Peugeot 108 és Citroën C1 ellen kellene állnia a sarat. Viszont azt tudni kell, hogy a magyarországi piac a marginálisnál is jóval jelentéktelenebb, van azonban Nyugat-Európában egy kézzel fogható olyan piaci rész, ahol várhatóan igen nagy lesz a kereslet.

Mennyibe kerül egy robogó fenntartási költsége?


Egy robogó fenntartási költségét kiszámolni nem nehéz. Az, hogy milyen vagy mennyi a fenntartási költsége egy robogónak nagyban függ attól, hogy milyen állapotban van. Ha rosszabb állapotban van, akkor nem csak a felújítási költségek jönnek még pluszban, hanem a karbantartási költségek is megnövekednek. Minél idősebb egy robogó, annál több pénzbe kerül a karbantartása.. Ha egy robogó már öreg, akkor alkatrészek szempontjából is elég szűken lehet létezni, mivel minél idősebb egy robogó, annál nehezebb alkatrészt szerezni hozzá. Azt tanácsoljuk, hogy mielőtt robogót vásárol, nézzen jól körül a piacon és azt válassza ki, amelyik fenntartási költsége a legkedvezőbb lesz előreláthatólag.