Nehezen szabadulunk a kötelezővel kapcsolatos berögződésektől


Gyarló emberi tulajdonság, hogy nehezen szabadulunk a kötelezővel kapcsolatos berögződésektől. Ennek iskolapéldája, hogy az autósoknak azon rétegnek legalább egyharmada, akik 2010 után kötötték kötelező biztosításukat, nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy már nem év végén van a biztosítási évfordulójuk.


Az érintettek közül csak az év végi kampány során szembesülnek a ténnyel, pedig a törvény érvénybelépésekor igazán széles körben tájékoztatva lett az autós közönség. De ahogy más témával kapcsolatban is előfordul, itt is nehezen szabadulunk a kötelezővel kapcsolatos berögződésektől. Pedig nagyon fontos követni a változásokat, hisz igen nagy anyagi kár és sok kellemetlenség is érhet minket.

Talán javít a helyzeten, hogy az autósok egyre nagyobb hányadánál tevődik már év közbenire a váltás időpontja, ezért a biztosítóknak is érdeke, hogy jobban odafigyeljenek az ügyfelekre és segítsék őket az időben történő váltásra. Ezt elsősorban azzal lehet elérni, hogy újra kampányszerűen hirdetik, reklámozzák a 2010-ben hozott rendelkezést, nyomatékosan és időben felhívják az ügyfelek figyelmét a fontos teendőre és nem utolsó sorban az év közben váltók számára is felajánlják azokat a kedvezményeket, mellyel most még csak az év végén váltók élhetnek. Ez a biztosítók számára is nagyon fontos, mert az év közben váltók száma már több, mint a teljes ügyfélkör 50 százalékát teszi ki a kötelező biztosítás szerződéssel rendelkezők körében.