Új mini autóval rukkol elő az Opel


Feltehetően az Aliga (3740 mm) helyett fog megjönni a városi törpe, ahogyan becézik, aminek a Volkswagen Up valamint a Škoda Citigo és a Seat mini (3540mm) és nem utolsó sorban a Toyota Aygo és a Peugeot 108 és Citroën C1 ellen kellene állnia a sarat. Viszont azt tudni kell, hogy a magyarországi piac a marginálisnál is jóval jelentéktelenebb, van azonban Nyugat-Európában egy kézzel fogható olyan piaci rész, ahol várhatóan igen nagy lesz a kereslet.


Az új üdvöske a mostani Suzuki család helyett az egyik jelenlegi unokatestvérével az Európából mos kivonuló Chevrolet legkisebb modelljével jönne össze és a következő generációba eső Spark padlólemeze alkotná a kicsi autó műszaki alapjait. Ezért érdemes figyelemmel követnünk az új mini autó alakulását, mellyel az Opel rukkol elő, hogy minél többet megtudjunk róla, ha esetleg a kiszemelt célpontjaink között van, mint megvásárolandó autó.

Ha a motorokról akarunk pár szót ejteni, akkor a napokban leleplezett vagy is bemutatott háromhengeres egyliteres motor látszik a legesélyesebbnek a sorban. Az Opel Adamnál debütáló modern szerkezettel rendelkező turbómotor, ami közvetlen fecskendezéses 90 és 115 lóerő közötti kivitelben érhető el. Az átlagfogyasztása lehet akár 4,3/100km (99g/km a CO2 kibocsájtása), és 166 Nm- es nyomatéka az előző 1,6 literes benzinmotorost is meghajtja. Azt még fontos tudni, hogy a kicsi Opel olcsóbb lesz az eddigi autóknál, így ha valaki abban gondolkozik, hogy beruházna egy új mini autóra, mellyel az Opel rukkol elő, akkor ez lesz a legmegfelelőbb választás számára.